top of page

ילד נוסף מצטרף למשפחה?

קודם כל שיהיה בשעה טובה! הרחבת משפחה זה מבורך, עם זאת חשוב להיערך אליו מראש.

כל שינוי במצב המשפחה טורף את הקלפים מחדש, כמו השינויים שעוברים אמא ואבא, כך גם עוברים יתר הילדים שבבית. אז איך מתכוננים? מה חשוב לעשות? מה ישמור על יציבות המשפחה לאור השינוי המבורך?



כל שינוי משפחתי שקורה, בין אם משמח או לא, מפר את האיזון בבית. הדבר מצריך התארגנות מחודשת, חלוקת תפקידים שונה לעיתים, מקורות תמיכה נוספים, סדר יום מעט שונה ועוד.. לכן חשוב שתהיה תקשורת טובה בין חברי המשפחה ובחינה של הדברים לפני או תוך כדי תנועה.


לגבי הילדים שבבית, חשוב לשתף אותם באופן אמיתי וגלוי וכבר משלב הבדיקות להכניס אותם להתרגשות ולחוויה. לכל אחד מאיתנו וגם להן יש ציפייה איך הדברים יהיו. וילדים קטנים יכולים לחשוב שכאשר יוולד להם אח/ אחות הם יוכלו מיד לשחק איתם, מה שאינו נכון ולכן חשוב להסביר שכאשר תינוק נולד הוא בעיקר אוכל וישן ולא מאוד פעיל, ובשלבים הראשונים הוא זקוק יותר לחום של אבא ואמא וגם שלהם בעדינות. לא להבטיח הבטחות שווא שהתינוק יוולד והוא יאהב אותך או יחייך אליך וכו'.


תרומה ומועילות תסייע לילדים שבבית לרכך את השינוי, אם הם ירגישו תורמים ומועילים ויקבלו על כך עידוד מכם, הם לא יצטרכו להשתמש בדרכים מפריעות כדי לקבל את תשומת לבכם. לכן אפשר להיעזר בהחלפת חיתול, מוצץ, הכנת בקבוק, הבאת מגבונים, שמירה על התינוק לכמה רגעים וכמובן באופן מותאם לגילאי הילדים ושמירת בטיחות התינוק.


יש לנו נטייה לומר לילדים האחרים, אנחנו צריכים לסיים פעילות כי התינוק עייף/ רעב, מה שעשוי ליצור תחושות כעס על התינוק שנולד ועליכם. חשוב שנתווך גם את הצד ההפוך של הדבר, כאשר הילדים האחרים מבקשים ללכת לאנשהו לדוגמא נוכל לומר שהתינוק עכשיו בא איתך לאיפה שאתה בוחר כעת. כלומר יש הדדיות וכל פעם עושים מה שהאחר זקוק.

שמרו על הזוגיות, בסופו של דבר היא הבסיס להורות, שינוי של ילד נוסף מוסיפה עוד משימות ליום יום הגם ככה עמוס והעייפות גוברת. אך חשוב לזכור לשמר את הזוגיות, לפי מה שהייתם רגילים או לפחות לעשות חופשה אחת למספר חודשים לקחת אוויר לנשימה. ממליצה לדבר על כך ואפילו להחליט מי מכם תפקידו לדאוג שזה אכן קורה. בנוסף, עודדו אחד את השני על העזרה והתמיכה והביעו מחוות אהבה.


המשיכו ככל שניתן דברים שהיו קיימים עם הילדים- לדוגמא אם מידי ערב קראתם ספר עם הילד עשו מאמצים לא לבטל זאת כעת, אם היה לכם זמן איכות אחת לשבוע המשיכו בה תוך סיוע של בן משפחה /אדם אחר בשמירה על התינוק. אל תתנו לילדים להרגיש כעת דחויים כי יש מישהו אחר שדורש את הזמן. הביעו במילים ואהבה לילד שחווה קושי שמקומך בטוח (לרוב זה יהיה הילד שעד כה היה הצעיר)



זכרו אחים זו מתנה לחיים!

בעזרת אחים אנחנו לומדים להתמודד עם חלוקה של משאבים ותשומת לב, עם ניהול קונפליקטים ומשא ומתן כבר מגיל צעיר. אחים מאמנים אותנו לחיים.




Comments


bottom of page